Lismont, uw vertrouwde handelspartner

Wij staan volledig ten dienste van onze klanten als gerenommeerde handelspartner voor verscheidene bekende buitenlandse topmerken. Als één van de oudste firma’s in de houtbewerkingsgereedschappen bieden wij onze klanten snijgereedschappen van de allerbeste kwaliteit. Rationele en innovatieve oplossingen, uitstekende service en een geregelde slijpdienst zorgen ervoor dat u steeds met de beste gereedschappen werkt.

 

Ons verhaal

Wij beleveren de houtbewerkers al sinds 1955

Sterk uitgebouwde reputatie 
Reeds meer dan 60 jaar op de Belgische markt beleveren wij de houtbewerkers met kwaliteitsgereedschappen en sinds 40 jaar geven wij ook service op hun machinepark. Een combinatie die meestal zeer goede oplossingen geeft.

René Lismont vestigde zich na 1950 in Halle en startte de zaak op samen met zijn echtgenote Elza. Vele klanten spreken nog steeds over onze oude burelen en werkhuizen in Halle, langsheen de Bergensesteenweg. Sinds het jaar 2000 zijn wij verhuisd naar de naburige gemeente Saintes.

Lismont in Saintes
Uitbreiden in Halle was geen optie meer, daarom verhuisde Koen Lismont met zijn team in het jaar 2000 naar nieuwe gebouwen in Saintes. De verhuis naar een nieuw gebouw heeft de kwaliteit van onze service dan ook recht evenredig verbeterd. Het nieuwe gebouw biedt dan heel wat meer mogelijkheden door aangepaste ruimtes en inrichting; 4000m² totaal gelijkvloers met een 1300m² toonzaal was ideaal om onze klanten optimaal te bedienen, goederen te ontvangen en terug uit te leveren. Alsook de slijpdienst kreeg een ruimere en aangenamere sfeer.

Saintes, gelegen tussen Halle en Edingen is dan ook ideaal centraal gelegen. Zuid-West, op 20km van Brussel, tussen de aansluitingen van de RO ring rond Brussel met de doortocht van de E40 en de E19 en juist naast de E429 (A8). Dit alles garandeert een zeer goede bereikbaarheid voor onze klanten.

Bimac in Stokrooie
De firma Bimac werd opgericht door Francis Billen. Sinds 40 jaar teren de Limburgse schrijnwerkers op een uitstekende bediening in hun regio. In januari 2003 trokken we Bimac in onze structuur, een uiterst goede zet gebleken.

De specialisatie ligt in het elektrisch draagbaar gereedschap met zijn toebehoren en de verdeling van standaard machines. Zoon Eric Billen verzorgt nu verder de uitstekende service.

Uitgebreid gamma en uitstekende dienst na verkoop
Enkele andere wereldbekende gereedschapsproducenten zoals CAUL, DIMAR, BUP en FABA ondersteunen het brede gamma bij Lismont. De grote troef in het kaartspel is dat er met de sterkste producten van elke leverancier een uiterst competent aanbod naar de houtbewerker gebracht kan worden.

Uitstekende dienst na verkoop
Dagelijks zetten 12 commerciële medewerkers zich hiervoor in. Drie techniekers lossen de dagdagelijkse problemen van elke houtbewerker op in een mum van tijd, een service die door iedereen sterk wordt geapprecieerd. Na vele contacten blijkt nog steeds de belangrijkste schakel in een productieproces: ‘direct geholpen worden in tijd van nood’.

Dankzij kennis en dienstverlening werd er in de jaren een hechte samenwerking opgebouwd tussen onze leveranciers en technici. Ook in de machinewereld hebben we onze faam opgebouwd bij de massief houtbewerker. Jarenlange ervaring en kennis van de nieuwste technologieën hebben ervoor gezorgd dat wij veel nieuwe klanten hebben leren kennen. Klanten die we vandaag nog steeds mogen bedienen.

Mee groeien met de klant
Veel van hen hebben wij ook de stap zien zetten naar de meubelfabricatie en interieurbouw. Ook op dit gebied zijn wij, samen met hen gegroeid. Gerenommeerde machinefabrikanten laten ons toe deze mensen van plint tot kroonlijst professioneel te ondersteunen. Meegroeien samen met de houtbewerker, dat doen we al jaren.

waar wij

voor staan:

  • Wij luisteren aandachtig naar de verzuchtingen en vragen van de klanten.
  • Indien nodig werken wij samen met U een project uit van ontwerp tot de productiefase op de meest rationele manier.
  • Wij staan achter onze producten, beloven een eerlijke kwaliteit en een transparante werkwijze. Indien wij vinden dat een bepaald product niet geschikt is voor de toepassing die U op het oog ervoor heeft, dan zullen wij U dat ook zeggen.
  • Wij geloven in ons team. Samen staan we sterk. Betrokken en gedreven medewerkers vormen de pijlers van onze onderneming.
  • Als familiebedrijf zijn wij van nature uit gericht op een lange termijn. Dit weerspiegelt zich ook in onze relatie met onze klanten.

Waar wij het
verschil maken

Ons eigen atelier

Het slijpen van messen, zaagbladen en veel meer … kent geen geheimen voor ons. Het slijpwerk vindt grotendeels in ons eigen atelier plaats. Zo garanderen we het perfecte resultaat.

Meer dan 60 jaar ervaring

Na de oorlogsjaren begon oprichter René Lismont met de productie van snijgereedschappen voor de moderne schrijnwerker en meubelmaker. De ene opdracht na de andere kwam binnen en al snel begon het bedrijf te expanderen.

Persoonlijke service

Verkoop, installatie, onderhoud, reparatie, projectbegeleiding … Bij Lismont kunt u terecht voor allerlei snij-oplossingen op maat. Ook met onze eigen slijpdienst en eigen afhaaldienst willen wij u de beste service aanbieden.