Lismont, dat is kwaliteit sinds 1950

Na de oorlogsjaren begon oprichter René Lismont met de productie van snijgereedschappen voor de moderne schrijnwerker en meubelmaker. Vandaag kijken we terug naar ons mooi parcours dat we mochten afleggen dankzij U, onze trouwe klanten.

 

Historiek

^
1950

Oprichting

Met het succes dat de Firma Falco uit Heverlee kende in België en zijn kolonies, volgde René Lismont, samen met zijn 2 broers Roger en Urbain, dit voorbeeld op en startte met de productie van snijgereedschappen voor de moderne schrijnwerker en meubelmaker in Halle. Immer goed bekend als kwaliteits gereedschapsmaker kreeg hij de ene opdracht na de andere, ook van de bekende machinefabrikanten zoals bijvoorbeeld Danckaert, Ducuroir, Philips, e.a. Toen waren frezen ook hi-tech.
^
1972

Eerste binnenlandse samenwerking

Eerste samenwerking met Robert Landuyt uit Brugge. De Robland gecombineerde machines worden nu ook aangeboden.

^
1976

Eerste stappen in Italië

Zijn zoon Pieter Lismont komt in dienst en begint als commercieel vertegenwoordiger. Hij zet de eerste stappen naar Italië, een land in volle bloei, en zoekt betrouwbare handelspartners om het gamma gereedschappen uit te breiden.
In Italië verkochten ze niet alleen gereedschappen. Ook het mooie gamma ‘nieuwe’ machines werd ontdekt. Stilaan kwam de verkoop van machines in gang.
^
1982

Uitbreiding en modernisering

De jongste zoon, Koen Lismont, voegt zich ook bij de gelederen. Het verkoopsgebied wordt verder uitgebreid. Ook de modernisering van de raamgereedschappen is in volle expansie. Er komt een samenwerking met de Italiaanse firma Zuani. De basis van het huidig Belgische raam wordt geboren. Lismont wordt marktleider in hoogwaardige gereedschappen voor de ramenproductie.

^
1989

Samenwerking met SCM

Eerste samenwerking met SCM, grootste wereldproducent van houtbewerkingsmachines. Deze fabrikant biedt één der compleetste gamma’s machines aan.

^
1994

Uitbreiding showroom

Meer medewerkers en verdere expansie in de houtbewerkingsmachines vragen om meer oppervlakte. Er wordt uitgebreid met een 350m² showroom aan de overzijde van de Bergensesteenweg te Halle.
^
2000

Verhuis naar Saintes

De oude locatie in Halle barst uit zijn voegen. Er wordt gezocht naar een groter gebouw en werd gevonden 5 km verderop, in de industriezone over de taalgrens. Koen Lismont bouwt een 4.000 m² grote hal, met 1300m² showroom in Saintes.

^
2003

Overname Bimac

Na een jarenlange samenwerking en een zeer goede verstandhouding tussen de families Billen en Lismont, wordt er beslist om de firma Bimac, uit Zolder Stokrooie, over te nemen. Vandaag staat nog steeds Eric Billen ten dienste voor de Limburgse schrijnwerker.

^
2013

Verdeler CASADEI-BUSELLATO

In september 2013 heeft de firma Lismont besloten om de productlijn van CASADEI – BUSELLATO, als exclusieve invoerder, op de Belgische markt te verdelen. Daarom stopten we de verdeling van directe SCM producten. In het recente verleden hadden wij reeds de CNC machines van Busellato verdeeld. Ook het CASADEI gamma is als dochteronderneming van de SCM Group een vertrouwde en identieke reeks voor onze verkopers en techniekers.

^
2014

Overlijden oprichter

Met droefheid melden we op 16 januari 2014, het overlijden van René Lismont op 93-jarige leeftijd, stichter van de nv R. LISMONT en vader van Pieter en Koen Lismont. Hij was het fundament van onze firma en ons leven.

^
2015

Pieter Lismont verlaat de firma

Pieter Lismont verlaat de firma. Hij was reeds sinds 2011 uit de directie gestapt. Koen Lismont, samen met zijn echtgenote Veronique Van der Gucht, zorgen voor het reilen en zeilen van de firma Lismont.

^
2016

Samenwerking met Altendorf

Er wordt een samenwerkingsakkoord voor 5 jaar gemaakt met de firma Altendorf uit Minden, fabrikant van ’s werelds beste formaatzagen, In eerste instantie is er een exclusiviteit voor de regio Wallonië. 

^
2017

60-jarig bestaan

Dit jaar vieren we ons 60-jarig bestaan. 60 vruchtvolle jaren dankzij onze klanten.