Woodpecker optima

Woodpecker Optima is het nieuwste model dat door Saomad is bestudeerd. Het is een houtbewerkingsmachine speciaal voor industrieën die volledig automatisch moeten werken. Met Optima kunt u 20 tot 30 kozijnen per dag produceren, ongeacht bouwconcept, type aansluiting of doorsnede.

Met Optima hebben we te maken met een solide, compacte, stabiele houtbewerkingsmachine, die zeer hoge werksnelheden kan bereiken en tegelijkertijd de afwerkingskwaliteit van de bewerkte stukken verbetert.

De volautomatische productiecyclus maakt de dimensionale controle van alle stukken mogelijk voordat ze worden verwerkt. Optima kan ook 24 uur per dag zonder toezicht draaien.

Kom de Woodpecker OPTIMA nu bezichtigen in onze showroom in Saintes. 

Wij bekijken graag uw persoonlijke vraag of eis om u te begeleiden naar de juiste machine.

Contacteer ons voor alle info via e-mail, of bel onze experts.

Alle voordelen van Woodpecker Optima:

  • Onbemande verwerking 24 uur per dag
  • Afmetingen en beperkt verbruik
  • Grote productiesnelheid, maximale precisie
  • Hoge productiviteit
  • Modulair laadsysteem tot 120 stuks.
  • Integratie met intelligent magazijn: 1.200 stuks lading max

Werkgroep

Houtbewerkingsmachine met 19 kW hoofd-elektrospindel, vloeistofkoeling en tweede 5-assige motor voor maximale flexibiliteit en precisie bij de verwerking.

Met de gereedschapshouder HSK-63E kunt u frees- en hoekgroepen invoegen met automatische gereedschapswisseling.

Het is uitgerust met een lineair gereedschapsmagazijn met 112 posities. Alle tools zijn direct beschikbaar voor een ongestoorde productie van het kozijn.

Stuk laad-loseenheid

Geïntegreerde en automatische laad-losbuffer, met name Woodpecker Optima heeft een modulair laadsysteem variërend van 40 tot 120 stuks. Door de integratie met een intelligent magazijn kunt u tot 1.200 stuks maximale lading bereiken. Zo kan de machine 24 uur per dag zonder toezicht werken en kan de raamfabrikant zijn productie vloeiender, stiller en efficiënter organiseren.

Tangen Groep

Werkstukklemsysteem met meerdere grijpers. Gelijktijdig laden van 2 stuks met een maximale lengte tot 2.400 mm elk of van een enkel stuk tot maximaal 6.000 mm.

Het systeem zorgt voor een perfecte afdichting van het stuk, ongeacht het profiel of de doorsnede. Constante nauwkeurigheid. Maximale productieflexibiliteit.

Software-interface

Woodpecker Optima wordt beheerd door nauwkeurige en intuïtieve geïntegreerde software, waarmee u alle soorten armaturen kunt uitvoeren.

De software biedt een koppelingsinterface met alle Europese managementsoftware en is eenvoudig te koppelen met het bestaande machinepark en met CAD/CAM-programma’s.