Raamfrezen

Houten ramen en deuren zijn gekend als de hoogste afwerking voor de bouw van een huis. Vandaag wordt dit eerder gewaardeerd als een meubelstuk van het huis. Het heeft naast zijn natuurlijke uitstraling nog meer voordelen, zoals hoge isolatie eigenschappen, relatief makkelijke na-bewerkingen (andere kleuren) en onderhoud.

De uitdaging om constant bij te benen in deze markt is zeer groot voor onze klanten. In de toekomst zullen alleen die bedrijven succesvol zijn als zij in staat zijn met de nieuwste technisch betere producten de beste en mooiste ramen kunnen maken voor de eindgebruiker. Daarvoor zijn er moderne en innovatieve productiemethodes nodig.

Met onze brede kennis van moderne raam- en deursystemen, efficiënte productiemogelijkheden alsook met onze gereedschappen oplossingen van top kwaliteit, is Lismont de perfecte partner voor alle producenten, die hun blik op een succesvolle toekomst richten.

Bij Lismont is er steeds een grote liefde geweest voor het houten raam en samen met onze gereedschapsfabrikanten, hebben wij de spreekwoordelijke ladder in de ramenfabrikatie beklommen. Vandaag mogen wij zeggen dat we het grootste aantal ramenbouwers in België op onze referentielijst staan hebben. Een beloning van jaren kennis, ondervinding, research en vernieuwing.

Van dubbele slagfrees naar splitting

In de jaren 70 begonnen vele schrijnwerkers hun raam te maken met behulp van een dubbelslagfrees en enkele pennenbeitels. Dit evolueerde snel in de jaren 80 naar complete raamfrezensets met telkens voor elke bewerking een apart freesgarnituur. LISMONT had direct de start genomen met de fabrikatie van gereedschappen in wegwerp hardmetaalmesjes.

Het raam evolueerde elke 10 jaar naar een andere luchtspeling. Van 4mm naar 11mm, van 11mm naar 12mm. Dit kwam tevens door de vernieuwing in het raambeslag.

 

Uw werkwijze

Met de jaren wordt men wijzer. Ook voor ons telt dit. Na vele jaren research en ontwikkeling, kan men en mag men van ervaring spreken. In de loop van de jaren zijn de gereedschappen dan ook geëvolueerd met de nieuwste technieken.

Als partner bieden we voor ieder project en machine, een op maat gesneden en economische oplossing voor uw productie. Na de bepaling van de wensen en behoeften krijgen klanten – in afstemming met de machine – en softwareproducenten – een heldere oplossing. De Lismont gereedschappen kennen vele voordelen. Deze evolutie staat nooit stil. Meermaals gekopieerd, zelden geëvenaard.

Welk type raam wilt u?

Hier kan u onze voorgestelde types bekijken. Van ons educatieve model tot onze bestseller. Voor elk wat wils, is reeds lange jaren onze betrachting. De schrijnwerker die zijn eigen raamtype ontwikkelde en liet uitvoeren bij Lismont was geen buitenbeentje. Revolutie creëert evolutie…ga naar alle raamtypes.

CE Markering voor uw ramen en deuren

Wat houdt deze nieuwe norm in voor u? Bent u verplicht? Wat moet ik doen?
Wij weten dat U vele vragen heeft hieromtrent. Wij trachten onze klanten hiermee verder te helpen. Contacteer ons voor verdere inlichtingen,
of lees hier verdere info :

Artikel 1: CE-Markering voor Februari 2009.
Artikel 2: CE-Markering voor Februari 2010.

Wat houdt deze nieuwe norm in voor u? Bent U verplicht? Wat moet ik doen?
Wij weten dat U vele vragen heeft hieromtrent. Wij trachten onze klanten hiermee verder te helpen. Contacteer ons voor verdere inlichtingen of lees hier verdere info.

Thermisch rapport van uw raam.

Als nieuwste service, biedt Lismont nu bij aankoop van een nieuw raamgarnituur, een compleet thermisch rapport van uw raam aan. Deze software werd aangekocht met oog op de naderende CE normen voor ramen en deuren. Lismont volgt als marktleider nauwgezet alle vorderingen en bepalingen in Europa betreffende de nieuwe CE markeringen.
Buiten de zekerheid over uw produkt, kan dit rapport u zeker commerciëel helpen.

pdf voorbeeld 1
pdf voorbeeld 2

Lismont Referenties

Referenties van LISMONT raamfreesgereedschappen bij gebruikers (Raamfabrieken – Woningbouw – Schrijnwerkerij) met een AUTOMATISCHE machine, zoals bvb…. Klik hier voor de referentielijst van Lismont.